A legfinomabb forró csoki receptek!
Hagyjuk most a boltban kapható, instant porokat és készítsünk otthon mennyei receptek alapján forró italt, a család is díjazni fogja! Megmutatom a három legfinomabbat, amelyek nem túl kacifántosak, de mégis különlegesek.
Fehér forró csokoládé
Annak, aki a tejcsokoládé mellett a fehér csokit is szereti (mint én), ez a legjobb választás! Bár a Starbucksban kapható is nagyon finom, valljuk be, nem túl gazdaságos, ha az egész családot meglepnénk vele, szóval készítsük el mi!
Hozzávalók egy adaghoz:
-
3 dl tej
-
10 dkg fehér csokoládé
-
tejszínhab
-
fahéj, kakaópor, egyéb ízesítés
Egyszerűen forraljuk fel a tejet, tördeljük bele a csokit és keverjük simára! Ha sűrű, krémes állagot szeretnénk, duplázzuk meg a csokit! Végül töltsük bögrébe, nyomjunk rá tejszínhabot és szórjuk meg az ízlésünknek megfelelő fűszerekkel.
Mindenki kedvence: Oreos!
Az Oreo keksz évek óta slágernek számít, miért ne kerülne bele az italokba is? Próbáljátok csak ki!
Hozzávalók egy adaghoz:
-
1,5 dl tejszín
-
1,5 dl tej
-
6 dkg étcsokoládé
-
1 kiskanál vaníliás cukor
-
0,5 evőkanál kakaópor
-
3-4 oreo keksz
-
cukor, fahéj (ízlés szerint)
Ugyanúgy készül, mint az előző verzió, csak mielőtt a bögrébe öntenénk, tördeljünk a bögrék aljába 1-2 kekszet és erre öntsük az italt! Mennyeien finom!
Mandulával
Ilyenkor előtérbe kerülnek a magvak, így a forró csokinkat is felturbózhatjuk vele, de a recept mogyoróval is elkészíthető.
Hozzávalók egy adaghoz:
-
8 dkg tejcsoki
-
6 dkg étcsoki
-
0,5 dl rizstej/kókusztej
-
1,5 dl tej
-
3 ml mandulaaroma
-
0,2 dl habtejszín
-
0,5 evőkanál kakaópor
-
tejszínhab, zúzott mandula
Egy lábasban olvasszuk meg a csokoládét, majd adjuk hozzá a tejféléket is, folyamatos kevergetés mellett, majd hozzáadhatjuk a habtejszínt és az aromát is, keverjük el jól! Táláljuk bögrében, tejszínhabbal és szórjuk meg mandulával!
Ugye máris mindenki szalad a hozzávalókért?!
Egészségetekre!
Nóri